Yubico heeft een nieuwe versie van zijn YubiKey NEO en NEO-n uitgebracht, waarin ondersteuning van het U2F-protocol (Universal Second Factor) ingebouwd is, een standaard voor tweefactorauthenticatie die door de FIDO (Fast IDentity Online) Alliance ontwikkeld wordt.

neoDoor de ondersteuning van U2F is een YubiKey NEO of NEO-n beveiligingssleutels onmiddellijk met heel wat online diensten te gebruiken, zonder dat u encryptiesleutels of gebruikersinformatie met de dienst moet uitwisselen. Onder andere Google-accounts ondersteunen nu al U2F voor tweefactorauthenticatie.

De YubiKey NEO ondersteunt communicatie via USB of NFC, terwijl de NEO-n enkel via USB communiceert en een kleiner formaat heeft. Naast U2F ondersteunen beide versies van Yubico’s beveiligingssleutel ook een statisch wachtwoord, YubiKey OTP, OATH HOTP en TOTP en smartcardfunctionaliteit volgens de PIV- en OpenPGP-standaarden.

De YubiKey NEO en NEO-n werken onder Windows, OS X en Linux en met alle bekende webbrowsers en mobiele platforms die NFC (NDEF type 4) ondersteunen.

Lees meer op de website van Yubico.