Mede naar aanleiding van security incidenten zoals Heartbleed, werd er terecht aandacht gegeven aan het feit dat men wachtwoorden regelematig dient te wijzigen en uiteraard om sterke wachtwoorden te gebruiken.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan: een gebruiker moet dan ieder account nagaan en het wachtwoord wijzigen. Dit is ook voor gebruikers van LastPass van toepassing. LastPass heeft hiervoor een Auto-Password Change mogelijkheid gebouwd welke nu voor iedereen beschikbaar is als beta versie voor de meest gebruikte browsers.

Uiteraard volgt Auto-Password Change de LastPass visie: veranderingen vinden plaats op de gebruikers machine, zodat LastPass geen toegang heeft tot deze informatie. Voor synchronisatie worden de gegevens versleuteld en naar LastPass gestuurd.
Auto-Password Change ondersteunt al een 75 websites onder andere Facebook, Twitter, Amazon, Pinterest en Dropbox. Het wijzigen van een wachtwoord kan niet simpeler: klik op een button bij een ondersteunde site en LastPass doet de rest. Download de LastPass Auto-Password Change BETA software.

Lees meer op de website van LastPass.